"Клучот на Сара"-Татијана де Роснај

"Клучот на Сара"-Татијана де Роснај
Состојба: New
Испорака: Local

Париз, 1942 година: Сара, десетгодишна Еврејка, е брутално упасена од француската полиција, заедно со нејзината мајка и татко. Очајна да го заштити својот четиригодишен брат го заклучува во шкаф, со надеж да се врати по него во текот на денот…

Париз, 2002 година: Џулија, американска новинарка, по повод 60 годишнина од постоењето на „Вел ‘д’ Хив“, добива задача да напише статија за конвојот кој одведе илјадници еврејски мажи, жени и деца во логори, директно до последната станица – смртта.

Беа потребни многу солзи да се измие црнината од минатото на Франција и гравирани фаќели да ја осветлат темната патека на иднината. Емотивно интезивен роман, кој ја открива вината што ја носат долго закопаните тајни и штетата што може да ја предизвика вистината кога конечно ќе се разоткрие.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

BeCircular

FREE
VIEW